Patiëntenplatform Sarcomen ondersteunt onderzoek naar overlevers van sarcoom

Mensen met kanker leven gemiddeld steeds langer nadat zij hiervoor behandeld zijn. Dat geldt ook voor patiënten met een sarcoom. Zij hebben dus ook langer te maken met de gevolgen van de ziekte en de behandeling.

Zes sarcoomcentra in Nederland (RadboudUMC, ErasmusMC, LeidenUMC, UMCGroningen, Antoni van Leeuwenhoek en MaastrichtUMC) hebben de handen ineengeslagen en onderzoeken hoe zij de zorg die zij leveren kunnen verbeteren en hoe de kwaliteit van leven voor patiënten met een sarcoom verder verbeterd kan worden.

In de komende maanden kunt u een uitnodiging voor deelname aan dit onderzoek ontvangen, via het online systeem PROFIEL. Of misschien heeft u al een uitnodiging ontvangen. Patiëntenplatform Sarcomen ondersteunt deelname aan dit onderzoek!

Heeft u vragen over het onderzoek of heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar bent u in de periode 2008 t/m 2016 wel in één van de deelnemende centra behandeld voor een sarcoom? Neem dan contact op met de arts-onderzoeker via Vicky.Soomers@radboudumc.nl.