Samen maken we de behandeling van sarcomen beter!

Sarcomen zijn zeldzame kwaadaardige tumoren in de weke delen (zoals bloedvaten, vet , spieren, bind- en zenuwweefsel) of bot en kraakbeen. De behandeling van sarcomen bestaat meestal uit combinaties van chirurgie, bestraling en/of chemotherapie. Echter, niet alle behandelingen zijn even effectief en de resultaten verschillen behoorlijk per type sarcoom.  

In Nederland wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen om de genezingskans van sarcoompatiënten te verbeteren. Dat gebeurt zowel in nationaal, als in internationaal verband. Voor een zeldzame soort kanker is dat best uitzonderlijk en iets waar we trots op zijn.  

In bijgesloten tabel vindt u een beknopt overzicht van studies die op dit moment in Nederland worden uitgevoerd.  Als u meer wilt weten over deze onderzoeken kunt u uiteraard contact opnemen met uw behandelend arts. 

Samen maken we de behandeling van sarcomen beter! 

Kijk hier voor een overzicht lopende onderzoeken: Klik hier.

Het overzicht is zo compleet mogelijk ingevuld met de ons beschikbare data. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, benader dan uw behandelend arts.