Update: Teleurstellend nieuws over de uitkomsten van fase 3-onderzoek van Lartruvo (olaratumab)

Het Patiëntenplatform Sarcomen is erg teleurgesteld over de uitkomst van Announce studie, een fase 3-studie van het medicijn Lartruvo (ook bekend als olaratumab) van het farmaceutische bedrijf Eli Lilly.

Eli Lilly & Company heeft vorige week verklaard dat de resultaten van de studie” niet bevestigen dat er klinische winst te behalen valt bij het gebruik van Lartruvo in combinatie met doxorubicine” door patiënten met een gevorderd wekedelen-sarcoom. Het volledige persbericht van Eli Lilly is terug te lezen op de website van het bedrijf klik hier. (Engelstalig).

Voor patiënten die momenteel behandeld worden met Lartruvo (olaratumab) in combinatie met doxorubicine verandert er voorlopig niets. Zij ontvangen deze gecombineerde behandeling nog steeds in overleg met hun behandelaar. Vanaf heden worden er geen nieuwe patiënten meer toegelaten in de behandelcombinatie met doxorubicine.

Zodra we meer weten over deze situatie zullen we u daarover via onze website en de sociale media nader informeren.

Update 12-2-2019: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Patiënten met bepaalde vormen van wekedelenkanker leven toch niet langer bij gebruik van Lartruvo (olaratumab). Dit blijkt uit resultaten van een belangrijke studie. Daarom adviseert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) artsen om geen olaratumab meer aan nieuwe patiënten voor te schrijven.

klik hier voor het ‘DHPC Lartruvo’ brief.