Vragenlijst over internetgebruik van jongvolwassen patiënten

Heb jij vóór je veertigste de diagnose kanker gekregen? En wil je helpen met de ontwikkeling van een online platform voor jonge mensen met kanker? Meld je dan aan voor een éénmalige vragenlijst! 

Heb jij weleens gegoogeld over kanker? Of ben je online op zoek geweest naar lotgenoten van jouw leeftijd? En vond je dan wat je zocht? Vast niet altijd. En met jou vele andere mensen die op jonge leeftijd de diagnose kanker kregen.  

Onderzoeksgroep COMPRAYA is in samenwerking met patiëntenorganisatie Jongeren en Kanker benieuwd naar het internetgebruik onder jongvolwassen (ex-)kankerpatiënten. COMPRAYA wil samen met mensen van jouw leeftijd bouwen aan een nieuw online platform. Een eerste stap in de ontwikkeling van het online platform, is een vragenlijst die gaat over hoe jij internet hebt gebruikt of had willen gebruiken in de periode van ziekte en herstel. De belangrijkste onderwerpen worden daarna in groepsgesprekken verder uitgediept en gebruikt bij het realiseren van het nieuwe platform. 
 
COMPRAYA 
KWF heeft subsidie toegekend voor het bouwen van een landelijke infrastructuur (COMPRAYA) waarmee onderzoek naar jonge kankerpatiënten mogelijk is. Deze innovatieve infrastructuur maakt het ook mogelijk om in de toekomst de gezondheidsuitkomsten van jonge kankerpatiënten, ook wel AYA’s genoemd (Adolescents and Young Adults) te verbeteren. Eigenlijk weten we nog erg weinig, terwijl veel van hen nog een lang leven voor zich hebben.