Wereldkankerdag 2021: kanker in coronatijd met digitale activiteiten

Ook in deze coronatijd moet er volop aandacht zijn voor de behandelingen en zorg voor mensen met kanker. Om die reden heeft Wereldkankerdag op 4 februari 2021 het thema Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu.

Als Patiëntenplatform Sarcomen willen wij voor onze patiëntengroep wel enige nuance aanbrengen. Bijgaand persbericht meldt dat daling van het aantal nieuwe kankerpatiënten zichtbaar is bij de meeste soorten kanker. Deze informatie is gebaseerd op alle kankers, maar maakt niet inzichtelijk of uitgestelde diagnose en/of behandeling veroorzaakt door de COVID maatregelen ook een probleem is voor sarcoompatiënten. Persbericht IKNL: https://iknl.nl/…/aantal-nieuwe-kankerpatienten-in-2020…

Ook op wereldkankerdag.nl zijn er allerlei online evenementen, webinars en initiatieven voor mensen met kanker en hun naasten. Het aanbod is divers; van online colleges van artsen, lezingen over kanker en werk en ook een sessie met slow flow yoga.

Wereldkankerdag wordt ieder jaar gehouden op 4 februari. Een nationale dag waarop alle organisaties in ons land die zich inspannen om kanker te voorkomen, op te sporen en te behandelen, stilstaan bij kanker.